5 pasi pentru o zi de munca productiva

By September 8, 2011 Design No Comments

Atunci cand cauti sa fii cat mai productiv la munca, este foarte important sa te gandesti la felul in care iti incepi ziua. De obicei este foarte usor sa te trezesti dimineata, mananci ceva in graba, apoi sa fugi la munca; dar asta nu este mereu cea mai buna solutie si este posibil ca actiunile tale sa faca mai mult rau decat bine productivitatii tale.

Cu toate acestea in minte, iata 5 sfaturi pentru a te pregati pentru o zi de lucru perfecta:

1. Dormi bine cu o seara inainte

Dimineata ta incepe imediat ce-ti suna alarma la ceas. Daca se intampla sa nu fi dormit mai mult de 4 ore, este foarte posibil sa ai mari dificultati in a fi productiv in ziua respectiva.

Lipsa somnului afecteaza sever productivitatea, perioada in care poti ramane concentrat, contribuie la obezitate si alte probleme de sanatate si chiar poate reduce timpul de reactie la fel de mult ca si alcoolul.

2. Fa cateva exercitii fizice in fiecare dimineata

Daca te obisnuiesti sa iti faci timp pentru cateva serii de flotari, abdomene, genuflexiuni sau poate 15-20 de minute de alergat dupa ce te-ai trezit, iti vei intra mai usor in ritm si te vei simti mult mai bine.

3. Micul dejun

Nu sunt multe de spus despre asta, in afara faptului ca importanta acestuia a fost studiata si dovedita. Asa ca nu sari peste micul dejun decat in cazuri extreme!

4. Stabileste exact care sunt activitatile productive

Cu totii stim ca este posibil sa lucrezi din greu toata ziua, ca la sfarsit sa realizezi ca n-ai facut mare lucru.

Stai putin si gandeste-te la:

  • ce trebuie sa faci azi
  • ce aveai de facut si ai tot amanat
  • ce ai vrea sa faci azi

Dupa ce ai facut asta, alege activitatile care ar face cea mai mare diferenta. Acestea trebuie sa fie pe lista ta de activitati si asupra lor trebuie sa te concentrezi pentru ca ziua ta sa fie una productiva.

5. Pregateste-te de munca

Dupa ce ti-ai terminat rutina de dimineata, ai luat micul dejun, ti-ai clarificat obiectivele, etc… e timpul sa te pregatesti de munca. Fa un dus (sau nu), imbraca-te (sau nu), fa orice este necesar pentru a fi gata de munca.

Chiar daca lucrezi de acasa sau de la birou, scopul este sa te separi de tot ceea ce ti-ar putea distrage atentia si sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut.
Odata ce ai facut aceste lucruri, iti va fi mult mai usor sa te detasezi de lucrurile care nu au legatura cu munca.

Aceste sfaturi chiar dau rezultate, dar fiecare persoana este diferita. Tu cum te pregatesti pentru o zi plina de realizari?

Leave a Reply