5 metode pentru a invata usor si continuu

By December 4, 2012 Design No Comments
invatasingur

De multe ori este dificil sa ramai la curent cu ceea ce se intampla intr-un domeniu tehnic. Cresterea web-ului si a comunitatilor de design si dezvoltare web inseamna ca acum ai din ce in ce mai mult de invatat, intr-un timp din ce in ce mai scurt. Deci cum este posibil sa ramai la curent cu toate astea?

Este clar ca nu poti sa stii tot, dar este posibil sa stai conectat la cele mai noi informatii pe o singura nisa.

Iata ce poti face:

1. Invata-i pe altii

Cea mai usoara cale de a invata ceva nou este sa te documentezi. Dar cine o sa te impinga de la spate si o sa se asigure ca vei face asta? Solutia este chiar usoara: poti invata, invatandu-i pe altii.

Daca ai posibilitatea de a educa pe cineva in orice fel posibil, va trebui sa inveti si tu pentru a intelege si explica mai bine conceptele pe care le prezinti; sa te asiguri ca predai cele mai bune practici.

Ii poti invata pe altii prin diverse metode: prin articole sau tutoriale, cu ajutorul unui forum, prin meditatii sau cursuri. De asemenea, poti transforma aceste activitati in resurse de venit suplimentare.

De cand am inceput cursurile pe care le tin la uidesigns.ro mi-am dat seama cat de importanta este aceasta activitate pentru propria educatie.

2. Incearca ceva nou in fiecare proiect

Este foarte greu sa inveti toate lucrurile noi in acelasi timp. Incearca sa le iei pe rand si sa implementezi ceva nou in fiecare proiect. Poate ca vei folosi ultimul plugin de jQuerry, vei folosi o tehnologie noua sau vei pune in practica un nou trend din web design si apoi vei experimenta cu unele dintre acestea.

Poate fi ceva cu un impact mic sau mare, in functie de timpul pe care il ai la dispozitie.

Faptul ca incerci ceva nou te ajuta sa-ti pastrezi interesul in privinta proiectelor deoarece nu-ti mai permiti sa faci mereu aceleasi lucruri sau activitati pentru toti clientii tai.

Pe langa toate acestea, ai mai multe sanse sa descoperi noi solutii pentru diverse probleme.

3. Uita-te la portofolii si galerii virtuale

O buna metoda pentru a-ti gasi inspiratia si de a observa care sunt noile trenduri este sa urmaresti galerii virtuale si portofoliile celor ca si tine. Ideea nu este sa copiezi, ci sa observi care sunt trendurile si ce prinde in industrie in materie de design, interfete, concepte, si tehnologie.

Designerii si dezvoltatorii inca pot veni cu ceva original. Acest lucru este valabil in special in cazul design-urilor responsive si pentru dispozitivele mobile, unde designerii se confrunta cu layout-uri destul de restranse ca spatiu. Este minunat sa ai unde sa gasesti noi idei pentru interfete si tehnici de coding care pot rezolva multe probleme cu care te confrunti atunci cand dezvolti pentru ecrane de dimensiuni mici.

4. Citeste

Desigur, o metoda clasica. Blog-uri, reviste online, carti – tot ce gasaesti. Si screencast-urile sunt o buna metoda de a afla si invata ceva nou. Multi dintre noi recurg la astfel de surse pentru a se informa si dintr-un motiv bun: continutul este usor de gasit si de calitate. Tot ce trebuie sa faci este sa iti gasesti cateva surse bune pe care sa le urmaresti si sa nu uiti sa adaugi noi surse pe lista ta din cand in cand.

5. Socializeaza

Sa nu subestimezi niciodata puterea lucrurilor pe care le poti invata direct de la alta persoana. Fii activ in forumuri, social media si obligatoriu un industria in care lucrezi. Desi este bine sa consumi informatiile, ca mai apoi sa le aplici in proiectele tale, este si mai bine daca le poti discuta cu altii ca tine.

Cunoscand altii ca si tine si discutand cu ei, poti obtine sau oferi mai usor ajutor atunci cand exista aceasta nevoie. In acelasi timp, discutiile pot genera noi idei sau imbunatati unele lucruri

Leave a Reply